Tim Atkins - Cigarettes // Sessions for the Faded Sun

A Sasa Lele zenekar frontembere, a brit származású, Budapesti underground színtér egyik megkerülhetetlen mégis rejtélyes alakja Tim Atkins, nálunk mutatta be új, egyelőre még ki nem adott dalát. Ezúttal egy kedves ismerőse, a zeneakadémista Orbay Lilla kíséretében.

Személy szerint azért bírom nagyon Timet, mert roppant őszintén beszél számaiban a magánügyeiről és az aktuális lelkivilágáról, mindezt úgy hogy egy percig sem érzem rajta azt, hogy valami hatalmasat akarna mondani, hanem köntörfalazás nélkül tolja, hogy most ő ebben van és kész. Alá meg érkeznek a hamisítatlan angol csajozós gitártémák amitől az egész kap egy játékos huncutságot. 

Egyébként ez még egy régebben megírt dal, ami a szerző olyan személyes döntései nyomán született, amikor rá kellett jönnie, hogy a bátorság nem csak abban rejlik, hogy mindenről van egy határozott véleményed, hanem abban is, hogy adott esetben meg tudod e magadat kérdőjelezni. A szilárd vélemény kialakulásának valahol ez az alapja. Hogy merj összedönteni valamit amit aztán szilárdabb alappal, erősebb malterrel újra felépítész. Természetesen az önmegkérdőjelezés szélsőséges szintekre víve komoly kihívásokat állít elénk, de ha ezeken túljutunk, a tanulság is nagyobb lesz, ami pedig a fejlődés elengedhetetlen alkotóeleme. A tanulás egyik bizonyítéka pedig, hogy régebbi problámáink nem is tűnnek annyira emésztőnek mint anno.

Írta:Szabó Márton
Tags,