FADEDSUN PROGRAMAJÁNLÓ 6. HÉT

Jazztől kezdve indie rockon át, experimental rockig minden lesz a héten, csütörtökön extrán vakarhatjuk a fejünket, hogy melyik konyót válasszuk.

02.09. Marble Mist, Szintaxis // Turbina

A budapesti Marble Mist belecsap a ‘22-es klubszezonba, ma játszanak a Turbina Klubszobájában az erdélyi Szintaxis társaságában. A lebegős indie rockban utazó Marble Mist ígérete szerint elhoz pár új számot is a készülő második nagylemezükről.

02.10. Osaka Crack, Fixateur Externe // Turbina

A fúziós, kísérletezős Osaka Crack nagy kedvencünk itt a Faded-nél, Makai Bence barátunk átfogó interjúját Kapusi Viktorral nyár végén olvashattátok az oldalon. Csütörtökön végre újra színpadra lép a Turbinában a zenekar, kiváncsian várjuk ezúttal milyen meglepetésekkel készül a sokszor improvizációkba merülő, jazzt kortárs komolyzenével, vagy éppen metállal ötvöző Osaka. A Fixateur Externe szintén egy experimentál megőrüléssel kecsegtet, nagyon várjuk!

02.10. Sorbonne Sexual, Host: Beck Zoli Mertez x Robot // Robot

A magyaraltert játszó Sorbonne Sexual összefonódása Beck Zolival régre nyúlik vissza, ezúttal a Robotban lépnek együtt színpadra a Mertez x Robot koncertsorozat idei nyitányaként. Ezeken a bulikon amúgy mindig készül valami közös produkcióval a host és a főzenekar, kiváncsiak vagyunk mit tartogatnak számunkra. 

02.10. Ék, YZZO // Dürer Kert

Idei első klubkoncertjét nyomja Lee Olivér énekes-gitárvirtuóz zenekara, az ék. Az augusztusban megjelent új lemez bemutatója óta nem játszottak a srácok székes fővárosunkban, úgyhogy végképp ajánlatos csütörtökön a dürer-látogatás. Az YZZO nemrég alakult psych rock, felállása eléggé beszédes: Szabó László – gitár, billentyű, Kolozsi Péter – basszus, Vasaló – dob, Galambos Dorina – ének.

02.10. Ephemere // Opus Jazz Club

Az Ephemere Orbay Lilla és Caussanel Izabella duója, mely a francia sanzonok világát jazzel, és népzenével ötvözi, saját elmondásuk szerint a ‘30-as evek füstös bári hangulatát eleveníti meg. A két énekesnő produkciója további vendégezenészekkel kiegészülve lesz látható az Opusban csütörtökön nyolctól. Amúgy Orbay Lilla gyönyörű hangjához már volt szerencsénk, mikor Tim Atkins-szel közösen vendégeskedtek egy régebbi Fadedsun Session felvételén. 

02.11. Pál Utcai Fiúk, Abigél // Barba Negra

A Pál Utcai Fiúk, akiket gondolom nem sokatoknak kellene bemutatnom, farsangi koncertet játszanak pénteken a Barba Negrában. Vendég a kitűnő Abigél lesz,  akik a Sugarmama óta megint új számokon dolgoznak, úgyhogy reméljük pár új dalt elnyomnak nekünk pénteken. Jó korán legyetek ott a Barbában, hogy lássátok ezeket a remek embereket zenélni!
 
Írta:Petróczi-Farkas Ádám