FADED SUN PROGRAMAJÁNLÓ 45. HÉT

Nagyon erős hétvége vár ránk, lesz itt grunge, hardcore, pszichedélia, na meg DEAD END.

november 11. Abigél, Apey // robot

Többször is írtunk már a magyar grunge nagyágyúinak számító Abigélről, akik most csütörtökön egy igazán különleges koncertet fognak prezentálni a Robotban. Tovább bontogatja ugyanis szárnyait Szeiler Bálint a csapat legújabb tagjaként, őt már bizonyára ismeritek a Tündérveséből, valamint a srácok mindenféle meglepetést igértek Áron Andrissal azaz Apey-val, aki az este hostja lesz. A koncert amúgy egy sorozat része, melyet a Mertez Management szervezői hoztak létre, azzal a céllal, hogy ismert zenészek hostolásával fiatal, feltörekvő zenekarokat ismerhessen meg a közönség.

november 12. Bonilevine, Quiet Kid & the Speakers, Serotonine Valley // Turbina

Szintén grunge vonalon megyünk tovább, többek között a nemrég alakult Bonilevine lép színpadra pénteken a Turbinában. A trió első koncertje, mikor a The California Nightmares előtt játszottak nekünk hatalmas meglepetést okozott. Kurvajó hangzásokat, és remek, a ‘90-es évek seattle-i zenei világát megidéző dalokat hoz nekünk a Bonilevine, menjetek hát el pénteken a Turbinába, hogy minél több emberhez eljusson ez a jóság! Az este másik fellépője amúgy a post-pszichedelikus Quiet Kid & the Speakers lesz, valamint játszik még nekünk a lájtos, elektronikus pszichedéliát képviselő Serotonine Valley.

November 13. Pinpilinpussies (ES), Giliszta // A38

Erősen ajánlott szombaton ellátogatni az A38 orrstúdióba egy jókora adag experimentál megőrülésért, ugyanis a barcelonai Pinpilinpussies és a hazai Giliszta fog odavágni. Néhol könnyedebb dallamosabb punkot, néhol iszonyat agresszív hardcore-t nyom a két lány a Pinpilinpussies-ból, mindezt óriási hitelességgel és energiával, őszinte lo-fi hangzással. Különösen ajánlom figyelmetekbe a lányok legújabb single-ét, melynek címe ERRE, és amellett, hogy kibaszott zúzósra sikerült, a dal szövege ráadásul baszk nyelven íródott, és a baszk nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Remélem a Gilisztát már sokan ismeritek, mi a Gólem fesztiválon találkoztunk először a srácokkal, és ez az eklektikus, műfaji határokat telibeszaró, kicsit humoros, de iszonyat profi produkció minket levett a lábunkról. Volt ott pogó, vonatozás, és persze eszméletlen hangszeres játék, most szombaton se lesz másképp úgyhogy irány a Hajó! Ja és remélem eljátszák a Potmétert!

November 12. DEAD END presents: fall †† winter showcase // Arzenál

Az őszi-téli időszakban is odaver egy hatalmasat a DEAD END, a tőlük megszokott erős line uppal. Természetesen ott lesz a THIRD 2Hift, akikről már sokat hallhattatok tőlünk, ismét nagyot fognak alkotni kétség kívül. Az Arzenál sejtelmes falai között azonban még sok másra is számíthatunk, többek között eljön a ПАРАЛИЧ, ØBLIVIØN, Valenthin és B Λ N D I.

ÍrtaPetróczi-Farkas Ádám