Fadedsun Programajánló 43. Hét

Ezen a héten óriásit megy a Turbina, konkrétan két napig haza se kéne menni onnan, bár sajnos vannak átfedések. Ettől függetlenül olyan diverzitása van koncertek és fellépések szempontjából a hétvégének, hogy még mi is meglepődtünk.

Október 28. Csütörtök Henri Gonzo, Rözge Maxim, Cz. K. Sebő // Turbina

Az alternatív közeg nagyágyúi, a Fran Palermo éléről ismert Henri Gonzo, a Meteo-s Rözge Maxim és Cz. K. Sebő a Platon Karataev-ből összehoztak egy olyan eseményt, ami mindenkinek kötelező, aki ismeri munkásságukat a zenekaraikon belül és kívül egyaránt. Csütörtök este a szólókoncertjeiké a főszerep, Henri hibátlan felállásban, egyszálgitárral és lábdobbal játssza el feldolgozásait és saját számait angol és spanyol nyelven, Maxim első szólólemezéről, a karatén alatt írt Goldie-ról hoz dalokat, Sebő szintén a saját dalait hozza a friss és ropogós kislemezéről, illetve természetesen a korábbi szerzeményeit is.

Október 29. Rapcaviar x Co Lee // Turbina

Minden túlzás nélkül állítom, hogy manapság Co Lee (Halász Kolos) a magyar underground hiphop legizgalmasabb figurája. Az oldschoolos jazzes Lo-Fi beateket pofátlanul őszinte angol és magyar szövegekkel egyaránt megfűszerező srác olyan flow-val tolja, mintha folyamatosan egy rappárbajban alázgatná nagypofájú kihívóit 40-es pulzussal, koktéllal és bengáli cigikkel a kezében egy vörösfüggönyös bárban. Arról nem is beszélve, hogy magyarként ilyen fasza kiejtést még senkitől nem hallottam, főleg nem hiphop-ban. Aki már ismeri az tudja, hogy alig egy éve kezdett el élőben is nyomulni, exponenciális ütemben növelve a közönségét. Ez lesz az első headline bulija, úgyhogy mindenképp érdemes a Turbinában ottlenni és hatalmas chillekben bólogatni erre a kibaszottjónak igérkező estére. Plusz ráadás, hogy több olyan fasza előadó is supportolja a koncertet, mint például Aminon, Kebab, Chris Villion és Beatrick. Blaze it up!

Október 29. Péntek IDEGEN, Grabovski // Turbina

Az Idegen nagyon különleges, sötét, mégis sokszor felemelő hangulatú friss lemeze a Vasárnap címet kapta, és 29-én a Turbinában hallhatjuk az egészet először egyben. Nem biztos, hogy mindannyiunkat ugyanúgy szólít meg ez az album, viszont annak, aki meghallja a saját hangját a szövegekben és dallamokban, páratlan élményt jelenthet a Vasárnap. Nagyon várjuk, hogy magával vigyen minket érzelmei ösvényén az Idegen, kíváncsiak vagyunk hol lyukadunk majd ki a koncert végén. Az est elején viszont biztosan meglesz a hamisítatlan alter-élmény, ugyanis a Grabovski melegíti elő pénteken a Turbina színpadát. A srácok nem ma kezdték az ipart, szóval rutinból hozzák a jó bulit, meglepetést tudnak okozni még a legedzettebb füleknek is.

Október 29. Péntek Free Sequence // Toldi

Zságer Balázs bulisorozatának újra a Toldi ad otthont. Üdítő analog zajongás, kábelek és potik tömkelege viszi magával a közönséget egy igazán különleges utazásra, ami kiemelkedik a szokásos technobulis közegből. Itt egészen más hangulatra kell számítani, ez egy több órás lebegés a tánctér felett. A tökéletes frekvenciákról és hanghullámokról Zságer Balázs és AIWA b2b formációban, Imre Kiss, ZSÜJA és AXA gondoskodik.

Október 31. Bohemian Betyars, Deep Glaze // Akvárium

Az új Bohemian Betyars lemez bemutatóján az Akváriumban kötelező lesz ott lenni, nem csak azért, mert nagyon jól sikerült a cucc, hanem azért is, mert egy nagyon hosszú év után térnek vissza a fiúk az erzsébet téri klub nagytermébe. Meg hát amúgy is ki akarna kihagyni egy akkora megőrülést, mint amit egy jó öreg Bohemian hangversenyen tapasztalhat a kedves odalátogató. A Gubancos meg tényleg eszméletlenül komolyra sikeredett, ahogy a címe is sejteti eléggé eklektikus anyag, szerény véleményem szerint eddigi legjobb albumuk. Aztán 19:20-tól, a Betyárok előtt színpadra lép még a Deep Glaze, akik új felállása most már bejáratottnak nevezhető, megutaztatós koncertjük egészen biztosan hatalmasat fog szólni az Akva Nagyhalljában.

Írta:Fadedsun