FadedSun Programajánló 40. Hét

Ezen a hétvégén újra a torzított gitároké a főszerep, és még punk techno is lesz!

Október 8. Péntek Middlemist Red, Hocuspony // Akvárium Klub

A magyar psych-rock téma veteránjainak számító Middlemist Red idei egyetlen budapesti klubkoncertje lesz nyolcadikán az Akvárium Nagyhallban, úgyhogy érdemes pénteken fél nyolcra az Erzsébet térre látogatni. Az est másik fellépője a HOCUSPONY, Cina Niccoló legújabb formációja. Niccoló neve sokatoknak ismerős lehet nem csak a Puma Danger-ből, hanem underground fodrászszalonja kapcsán is, ahol igazi frizura-közösség alakult ki. De a Hocuspony nem az ollóról és a fésűről szól, hanem a kőkemény szétfuzzolt stoner pszichedéliáról, melynek különlegessége ráadásul, hogy az ének magyar nyelven szólal meg. Úgyhogy pénteken irány az Akvárium, nem csak a Middlemist Red miatt!

Október 8. Péntek Brutalismus 3000, Lucinee // 2-es Bunker

A 2-es Bunker csapata lepaktált a berlini Voxnox Records-al, és elhozzák nekünk két feltörekvő előadójukat. A Brutalismus 3000 egy berlini techno duó, akik elmondásuk szerint nu gabber post techno punk-ot játszanak. Iszonyatosan egyedi zenét játszanak, mástól nem hallasz ilyesmit. Sikoltva énekel a csaj a legkeményebb gabber ritmusokra, az ütemből pedig soha nem esik ki, a srác a keverőpultnál pedig csodákat művel. Az utóbbi egy-két évben, amióta létezik a formáció, öntik magukból a jobbnál jobb számokat. Lucinee-re sem lehet azt mondani, hogy lájtos, érdemes felkészülni belőle is, mielőtt elindulsz bulizni pénteken. Biztos, hogy felejthetetlen élményben lesz részed.

Október 9. Szombat Tündérvese // Gödör

Várva várt új lemezét mutatja be szombaton a megújult Gödör klubban a Tündérvese. Az album, mely Körbezárul címen szeptember 30-án jelent meg az online felületeken, és a Fadedsun hasábjain is bemutatkozott. Elöljáróban annyit már elárulhatok, hogy nekünk nagyon bejött a döner metal legújabb kiadása. Végül nem lesz előzenekar az este folyamán, úgyhogy a srácoktól egy igazán kiadós bulit várhatunk. Hangolódjatok a koncertre az új klippekkel, és mindenképp pörgessétek meg a Körbezárult is, mert Szeiler Bálint és brigádja nagyon odatették magukat ezzel az anyaggal!

Október 10. Vasárnap UH Fest John Wiese, Thea Soti, Dis Fig // Turbina

A Turbina Kulturális Központ ad otthont idén az UH Festnek, melynek vasárnapi programját ajánljuk szíves figyelmetekbe. Az UH Fest egy szabad megközelítésű fesztivál, amely nem koncentrál konkrét stílusokra, inkább az egyediséget helyezi előtérbe, és hogy a különböző nemzetközi zenei színtereknek adjon lehetőséget a fellépésre. Vasárnap kora estétől játszik az amerikai John Wiese, majd fél héttől a Thea Soti, fél nyolctól pedig a neves Dis Fig fogja nyomni.

Írta:Petróczi-Farkas Ádám és Migléczi András
Tags,