FADEDSUN PROGRAMAJÁNLÓ 4. HÉT

Rendkívül komoly koncerteket hoztunk Nektek a visszatérő programajánlónk első számában, vágjunk is bele az új év eseményeibe!

01.27. Black Bartók, DLRM, Neon Lies // A38

Nagyon érdekes összeállítás fog színpadra állni csütörtökön az A38-on. A Black Bartók olyan elektronikával fűszerezett blues-zal hódít, amit még nem hallottunk sok helyen, ez az izgalmas egyveleg pedig nagyon erős énekkel, és annál szókimondóbb szövegekkel van megspékelve, kiváncsiak vagyunk élőben mit kapunk tőlük. A DLRM egy bő hónappal ezelőtt játszott utoljára a hajón, most egy hosszabb műsor keretein belül újra hallani fogunk egy új számot is a zenekartól. A Neon Lies egy bedroom darkwave, szintis éneklős megfejtés, gyertek 19:30-ra, hogy lássátok ezt is!

01.28. Serotonin Valley, Beach Beach & The Boogey Mango, The California Nightmares // Dürer Kert

Pénteken a Serotonin Valley gyönyörűséges csapata nyomja az indie-s pszichedelikus rockot a Dürerben, jó vibeok és fogós témák várnak minden kedves érdeklődőt. Hasonló történet a Beach Beach, postpunkos surfpunkos kényeztetés a fülnek. Kedves barátaink a California Nightmares srácai viszont újra kőkeményen fogják odapakolni a legújabb számaikat, ráadásul most az új Dürerben, hogyha véletlenül valaki még nem jutott volna el koncertre az új helyszínre, már csak ezért is váltsa meg jegyét a pénteki forgatagra!

01.28. Hungarian Ride For Dime Part XVI. -Vulgar Display Of Cover // A38

Pénteken lesz a 16. magyar Dimeday, azaz a Ride For Dime, amely a 2004-ben elhunyt legendás Pantera gitáros “Dimebag” Darrell Lance Abbott-nak, és az egész Pantera-szellemiségnek állít méltó emléket. A Vulgar Display Of Coverben ráadásul Vörös Attila húzza, aki azon kevés gitárosok közé tartozik, akik igazán hűen vissza tudják adni Dimebag zseniális gitártémáit és hangzását. Ezt a koncertet amúgy meleg szívvel ajánlom nem csak a fanoknak, hiszen bárkinek, aki kicsit is nyitott az ilyesmi zenére nagyon nehéz nem elkapni az iszonyatos groove-okat, amiket a Pantera számok képviselnek (főleg élőben!)

01.28. Platon Karataev Partért Kiáltó Lemezbemutató // Akvárium

A Platon Karataev várva várt harmadik nagylemezét mutatja be az Akva nagyobbik termében. A Partért Kiáltó tizenegy gyönyörű dalt foglal magába, és ez a Platon első olyan lemeze, mely kizárólag magyar nyelvű, ráadásul a Tűz Mellé című számban a mi egyetlen Szabó Marcink is közreműködött vokál ügyileg. Siessetek a jegyvásárlással, mert alig maradtak belépők!

Írta:Petróczi-Farkas Ádám
Fotók:Lányi Kristóf, Pozsonyi Roland