FADEDSUN PROGRAMAJÁNLÓ 11. HÉT

Változatosabbnál változatosabb koncertek jönnek a héten, de még egy kiállítás is lesz, nézzük hova lesz érdemes ellátogatni!

03.17. Barber’s Art - Kókai Barnabás Kiállítása // Babicska

Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy Kókai Barni a magyar underground szcéna egyik legmeghatározóbb vizuális alkotója. Saját zenekarán, a The Southern Oracle-ön kívül csinált már grafikát a Lazarvsnak, AWS-nek, Hellfreaksnek, Stubbornnak és még számtalan projekt képi világát hozta létre, emellett egyedi stílusának jegyeit többen viselik magukon akár merch, akár tetkó formájában. Hogy bemutassa több mint tíz munkásságát, első önálló kiállítására készül a mester a Babicska Klubban, ráadásul Apey is el fog játszani nekünk pár dalt. Ha érdekel titeket Barni művészete, vagy csak támogatni szeretnétek a magyar underground kultúrát, mindenképp látogassatok el a kiállításra!

03.18. Grand Mexican Warlock, Polytrip // Turbina

Ritkán adatik alkalom, hogy élőben láthassuk a Grand Mexican Warlock csapatát, most pénteken a Turbinában azonban végre lehetőségünk lesz erre. Aki véletlenül nem ismerné, a Grand az egyik legeredetibb magyar prog-psych rock zenekar, és bár hivatalosan 2019-ben voltak a búcsúkoncertjeik, néha még beadnak egy-egy bulit. Úgyhogy lesz mit bepótolnia a csapatnak, állítólag egy majdnem száz perces setlisttel készülnek. Az előzenekar nem kisebb név, mint a Polytrip, mely stílusok ízléses kombinációjával rabolja el figyelmünket. 

03.19. Nasip Kısmet (TR, HU) // Fonó

A török népzene varázslatos világába nyer betekintést az, aki szombaton a Fonóba látogat, hiszen a Yunus Emre Török Kultúrális Intézet szervezésében eljön a török és magyar zenészekből álló Nasip Kısmet (jelentése rendeltetés, végzet). Az ősi anatóliai népzenét Arif Erdem Ocak és csapata psychedelikus és stoner rockos elemekkel ötvözi, ennél szebb kombinációt nem is kívánhatna az ember. Ha ti is el akartok varázsolódni ebben az ősi világban, gyertek el szombat este a Sztregova utcába!

03.19. Ørdøg, Tündérvese, Pablo and the Escobars // Instant

Itt a tavasz, és az októberi lemezbemutató után újra klubkoncerttel jelentkezik az Ørdøg, ezúttal az Instantban. Előtte pedig egy jó Tündérvese vár ránk, végre, ha emlékezetem nem csal szintén az őszi Körbezárul bemutatója óta először Budapesten. Nyitányként pedig a Pablo and the Escobars szórakoztat, szóval erős lineup lesz az Instantban is!
Írta:Petróczi-Farkas Ádám