FADED SUN PROGRAMAJÁNLÓ 30. HÉT

Ezen a héten főleg a szabadtéri, és egészen természetközeli események közül válogathatunk, illetve egy igazán jó vidéki kisfesztivál is lesz, kár lenne kihagyni!

Július 28. Deep Glaze, DLRM // A38

Nagyon hosszú idő után újra színpadra lép a Deep Glaze és egy igazi nyári fless koncertet adnak a hajó tetején. Hoznak régi számokat is, viszont az új, még meg nem jelent lemezükről az összes szám hallható lesz. Kedvenc koktélokat kikérni a pultostól (remélhetőleg dupla óra is lesz), és táncra fel. Előttük a DLRM zúzza be színpadot.

Július 29. Abigél, The California Nightmares // A38

Csütörtökön kedvenc grunge zenekarunk, az Abigél fogja lebontani a hajó felső fedélzetét, hozzák új albumukat, a Sugarmama-t amiről nálunk is olvashattatok már. Az utolsó budapesti koncertjük lesz ezen a nyáron, ne hagyjátok ki! Az estét a The California Nightmares vezeti fel, akik debütáló lemezükről hoznak pár ütős dalt.

Július 29. Telek // Sátoraljaújhely, Köveshegy

A Telek nem igazán egy fesztivál, inkább valami összművészeti táborként gondolnak magukra. A zempléni hegység lábánál, egy igazán festői helyen kerül megrendezésre nagyon limitált férőhellyel, hogy megmaradjon a családias hangulat. Napközben workshopok, kora estétől koncertek, éjszaka pedig lemezlovasok gondoskodnak a jó hangulatról, az ételről és az italról pedig kedvenc budapesti kajáldánk, a Helló röfi! gondoskodik. A fellépőket illetően, lesz pl. Yorgos, Huszárstraße Kollektíva, DLRM, csak hogy a kedvenceink közül említsünk egy kettőt…

Július 30. Cassie Raptor, ØTTA // Arzenál

A Dead End nem véletlenül kerül be legalább kéthetente az ajánlónkba, most a francia Cassie Raptort és londoni székhelyű ØTTA-t hozzák el nekünk. Ezek már nem kis nevek, a HATE, illetve RAW kiadók szárnyai alatt munkálkodnak, és öntik magukból a brutálisnál brutálisabb számaikat, és itt nem ritka a 190bpm (!!!!!) sem. Szombaton lehet majd menni új cipőt venni, garantált, hogy nem fogja bírni.

Augusztus 1. A vándorló palota // Bem Mozi

Ha mindenki kipihente magát a mozgalmas hét után, érdemes elnézni még a Bem moziba érzelmileg is feltöltődni, hiszen Hayao Miyazaki kicsit alulértékelt mesterművét, a Vándorló Palotát vetítik. Szívmelengető, gyönyörű történet, csodálatos látványvilággal, viszont a Studio Ghibli alapítója a Chihiro Szellemországban sikere után ezzel a munkájával valamiért nem érte el ugyan azt a hatást, pedig legalább annyira jó!

Írta:Migléczi András
Tags,