FADED SUN PROGRAMAJÁNLÓ 26. HÉT

Az e-heti programajánlónkban szerdán megindulsz, és jövőhét hétfőig csak mész, de azért hagytunk nektek egy szabadnapot is. Ha már ilyen kurva meleg van, csak ki kéne nézni strandolni is egyet a hétvégén, nem?!

Június 30. – Július 4. Alkotótábor // Bér, Cserháti hegység

A Technokunst alapító Isu egyik legjobb kezdeményezése (a sok szintén iszonyat jó mellett) az először 2004-ben megtartott Alkotótábor. A Cserháti hegység egyik legszebb völgyében megtartott techno kisfesztivál kihagyhatatlan nyári program az elektronikus zene kedvelőinek. Fellépők tömkelegével kedveskednek a vendégeknek, szerda-csütörtökön egyelőre lájti felvezetéssel, tehát csak másnap hajnali 4-ig megy a buli, péntek szombaton pedig már nonstop megmenés lesz. Szakadjatok ki egy kicsit Budapestről, messze van még a fesztiválszezon, menjetek az Alkotóra!!!

Június 30. Dupla Eutanázia // Központ

A Dupla Eutanáziát csak szeretni lehet. Trú punk arcok. Ők pont azok a tagok, akik megmondják, hogy te koncertre mész június 30.-án a Központba. Leforgatnak egy 12 perces duplaklipet, amiből 4 perc effektíve a klip, a többi részében csak sétálnak a Nagydiófán meg a Wesselényin, mert leszarják. Valószínűleg azt is leszarják, hogy elmész-e a koncertre igazából, de tényleg menj el, mert olyan ignoráns punkot kapsz elektronikus betétekkel, ami már tényleg ritkaságszámba megy.

Július 1. The Magenheims + Space Cadet // Auróra

Ha gyerekkorodban a szüleid üvöltették a Neuroticot az autó kazettás magnójából, és imádtad az érzést, vagy a zenét, vagy mindkettőt, akkor itt a helyed. A The Magenheims abszolút adja a rendszerváltás környéki Fekete Lyuk vibe-okat. Az estét a Space Cadet nyitja

Július 2. Parno Graszt // Kobuci

Szeretnéd egy kicsit a Macskajajban érezni magad, esetleg nemrég láttad a filmet és nem tudsz szabadulni a balkán feelingtől, mindenáron át akarod élni egy kicsit? Ha igen a válaszod, vagy csak szereted az autentikus cigányzenét, akkor pénteken irány a Kobuci. Táncolni ér, a pálinka és a fröccs alapvető tartozéka az estének, de gázolajjal azért ne üzleteljetek.

Július 2. Bohemian Betyars // Monyo Land

A népzenét punk attitűddel vegyítő, mára már nem véletlenül nagyszínpados headliner Bohemian Betyars beveszi a Monyo Landet is. Ha lemaradtál a májusi koncertről a Kobuciban, itt a lehetőség bepótolni, bár itt van itt egy dilemma: Parno Graszt vagy Bohemian? Melyikre menjek? Lehetne azt mondani, hogy oda, ahova szíved jobban húz, de van rá megoldás, csak utazni kell hozzá; július 1.-én csütörtökön közös koncertet adnak Pécsen!

Július 2. Dead End invites: STX // Arzenál

Warehouse rave. Ez jellemzi leginkább a Dead End által szervezett bulikat. Hamisíthatatlan industrial rave hangulat, rezindens szelektoraik (ПАРАЛИЧ, THIRD 2HIFT, AREES, ØBLIVIØN, VALENTHIN) ritkán mennek 140 bpm alá, és olyan különleges számokat hallhatunk szettjeikben, amire máshol nincs példa. A pénteki egy éves fennálásukat ünneplő eseményükre meghívták a barcelonai STX-et, aki valószínűleg legkeményebb industrial techno szettet fogja nyomni az Arzenál falain belül. Előre szólok, sokat fogtok még találkozni velük az ajánlókban, komoly neveket bookoltak az évre!

Július 4. Dürer Kertmozi: Ford Fairlane Kalandjai // Dürer Kert

Végre kinyitott a Dürer, és ugyan még nincsenek koncertek, de jobbnál jobb kultfilmeket vetítenek esténként. Ilyen a Ford Fairlane Kalandjai is. Amerikában, és szinte az egész világon megbukott a film, Magyarországon viszont nem, hiszen Nagy Feró szinkronizálta a Rock ’n Roll detektívet, és attól függetlenül, hogy eszméletlen módon prosztó az egész, lefordulsz a székről olyan szövegek vannak benne. Kötelező darab, 30 éve adták moziban, bűn lenne kihagyni.

Július 5. Platon Karataev duó // Trip

Czakó-Kuraly Sebestyén (Cz. K. Sebő) és Balla Gergely, a Platon Karataev két dalszerző-énekese szuper akusztikus koncerttel készül hétfőn a Trip Hajón. Érdemes lesz megnézni őket a Trip hajó fedélzetén, mivel hoznak pár számot az ősszel megjelenő, Partért kiáltó című albumukról is, amit eddig sehol nem hallhattunk.

Írta:Migléczi András
Tags,