DLRM - Southern Part Of The North KLIPPREMIER

A DLRM self-titled albumán hallható Southern Part Of The North című számhoz Kertai Kristóf és Kereszty Róza rendezésében készült videoklip a helyére rakja az utolsó darabját a kirakósnak. Barangolás-elveszettség-visszatalálás. Egy trip, amiről az elején nem tudtad, merre tart, de a lehető legjobb helyre kerültél a végén. Korábban is volt közös együttműködése a zenekarnak és a két tehetséges rendezőnek, az albumhoz kapcsolódó második klip, a Bogáncs, de itt egészen más dolgokhoz nyúlt a csapat, bebizonyították, hogy a történetmesélés is szuperül megy nekik és nagyon egy hullámhosszon vannak a bandával. 

Megkértük a videoklip egyik rendezőjét, Kertai Kristófot, és a DLRM frontemberét, Szabó Marcit, hogy meséljenek egy kicsit a számról és a klipről.

A dallal kapcsolatban Szabó Marci osztott meg velünk pár gondolatot:

 

Ez a szám is egy jammelés szüleménye, mint majdnem az összes ezen a lemezen. Az atmoszféra ami átlengi ezt az egész érát amit az elmúlt időszakban alkottunk, az, hogy a zenét most inkább képekként, helyekként és hangulatokként képzeltük el, talán ebben a dalban nyilvánul meg a legerősebben. Nekem legalábbis itt nagyon éles a kép egy bizonyos barlangcsarnokról ahova az önsanyargatás rabságából szabadulni kívánók menekülnek, összegyűlnek egy nagy tűz körül, elmesélik egymásnak történeteiket, és fél szavakból értik egymást, hiszen mind ugyanabban az örvényben vergődtek. Közös félelmeik összekovácsolják őket, egymást erősítik, csuháikat megszaggatják és áldozatot mutatnak be egoizmusuk hatalmas gránitoltárán, ami a csarnok közepén áll. Áldozatuk célja a főnix megidézése, hogy terheiktől mentesen, újult erővel térhessenek vissza a világba, amit egyén szinten a rituálé alatt mind megváltoztattak. A kontúrok eltűnnek, a határok leomlanak. Csak a massza marad látható. Ez az észak déli része.

A klipről Kertai Kristóf, a rendezőpáros egyik tagja az alábbiakat foglalta össze:

A Southern Part of the North, ahogy a címén is érződik, egy határmezsgye. Váltakozó dinamikák, józan tripélmény, elhomályosult valóság, impulzív narratíva jellemzi. A történetmesélés nem köti meg a befogadó kezét, mégis hallható a képzeletbeli bilincs-csörgés amik a főszereplőt saját hallucinációihoz láncolják. Minden egyes képkockán éreztetni akartuk azt a kiterjedt, skálázhatatlan energiamezőt, ami a srácok zenéjét jellemzi. Kellemes erdőkerülést, csak el ne vesszetek!

Nézzétek meg ti is a Southern Part Of The North videoklipjét!

Írta:Faded Sun
Werkfotók:Seres Donát
Tags,